Perşembe , Mart 28 2024
Ana sayfa / DUYURULAR / >>> DUYURU <<<

>>> DUYURU <<<

Odamız İstanbul Şubesi, Gözaltına alınan  İTÜ Fizik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Oğuz TEKİN’in derhal serbest bırakılması için basın açıklaması yapmıştır.
İstanbul Teknik Üniversitesi fizik mühendisliği öğrencisi Oğuz Tekin’e özgürlük….
İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği öğrencisi Oğuz Tekin 6 Temmuz Cumartesi günü Taksim’de gözaltına alınmıştır. Oğuz, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gidene kadar diğer gözaltına alınanlarla birlikte polisler tarafından darp edilmiştir. Arkadaşımız 8 Temmuz günü çıkarıldığı nöbetçi mahkemece izinsiz gösteri yapmak ve polise mukavemet suçlaması ile tutuklanmıştır.Hukuksuzca tutuklanan İTÜ öğrencisi Oğuz Tekin için gösterilen tek delil baret ve toz maskesidir.

Anayasal hakkını kullanarak Taksim’de bulunmak ve yalnızca kendi can güvenliğini “orantısız” polis saldırısına karşı koruyacak olan baret ve toz maskesi taşımak tutuklama nedeni olamaz. Oğuz Tekin’in tutuklanmasıyla ortaya çıkan duruma göre, artık Türkiye’de anayasal bir hak olan gösteri ve yürüyüş hakkı, fikir ve ifade özgürlüğü ve can güvenliğini sağlayarak yaşam hakkı açıkça yok sayılmaktadır.

Biz İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri, öğretim elemanları ve idari çalışanları olarak, polis şiddetini kınıyor ve yaşanan bu hukuksuzluğun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz.

Oğuz Tekin’in ve ülkemizde son yaşadığımız süreçte anayasaya aykırı bir şekilde tutuklanan veya göz altına alınan diğer yurttaşların derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz.

FMO İSTANBUL ŞUBESİ

hakkında Fizik Mühendisleri Odası

Buraya da bakınız

Öğrenci Üye Kahvaltı Etkinliği Gerçekleştirildi…

Öğrenci üyelerimizle buluşmaya devam ediyoruz… 10 Mart 2024 tarihinde Odamız tarafından organize edilen öğrenci üye more »

Bir cevap yazın