Çarşamba , Mart 27 2024
Ana sayfa / DUYURULAR / >>> HABER <<<

>>> HABER <<<

Odamız tarafından düzenlenen “Fizik Mühendisliği Öğrencileri Sektör Temsilcileriyle Buluşuyor”  başlıklı etkinlik, 12 Mayıs 2018 tarihinde Ankara Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Bayer Salonunda Ankara, Hacettepe, Medeniyet, Gaziantep ve İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümlerinden 147 öğrencinin katılımıyla başarıyla gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını izleyen ilk oturumda, Şişecam AR&GE direktörü Sn.Prof. Dr. Şener OKTİK Endüstiri 4.0 ve AR&GE hakkında bilgi verirken,  ROKETSAN Genel Müdür Yardımcısı Sn. Doç. Dr. Yavuz AKA ise Savunma Sanayinde Fizik Mühendisleri  konulu bildiriyi katılımcılar ile paylaşmıştır.

İkinci oturumda Erdem KATI (Nurol Enerji), Namık AÇAN (FOTONİKS) ve Erol KOCABIYIK (FEKA, AR&GE Md. Yrd.); üçüncü oturumda Hakan KIZILTOPRAK ( TOBB-CERN Sanayi İrtibat Ofisi) Abdullah Raşit GÜLHAN (Sinerji Türk Y. K. Baş.), Dr. Eyüp BİLGİÇ (UME-Laboratuvar Sorumlusu); dördüncü oturumda ise Gönül BUYAN (RADKOR, Y. K. Başk.) ve  Akif EMEKLİ (Talayman Akustik Müh.Ltd.Şti. )Fizik Mühendislerinin sektördeki yeri hakkında  sunumlarını yapmışlardır.

Panel Oturumunda, Prof. Dr. Ali Ulvi YILMAZER dünyada fizik mühendisliği eğitimi konusunda sunum yaparken,  FMO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdullah ZARARSIZ, FMO’nun öğrenci üye etkinlikleri hakkında bilgiler vermiştir. Ayrıca, Selim ARUN  İş Sağlığı ve Güvenliği  hakkında; Zeki TUĞCULAR ise Tahribatsız Muayene konusunda  katılımcıları bilgilendirmiştir. Son olarak A.Ü öğrencisi Kardelen KÖLE, Fizik Mühendisliği öğrencilerinin kolektif olarak hazırladıkları bildiriyi sunarak, öğrencilerin eğitimden ve sektörden beklentilerini dile getirmiştir.  Katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla, etkinlik 19.00 da tamamlanmıştır.

 

Etkinlik Sunumları

hakkında Fizik Mühendisleri Odası

Buraya da bakınız

Öğrenci Üye Kahvaltı Etkinliği Gerçekleştirildi…

Öğrenci üyelerimizle buluşmaya devam ediyoruz… 10 Mart 2024 tarihinde Odamız tarafından organize edilen öğrenci üye more »

Bir cevap yazın