Pazartesi , Mart 9 2026
Ana sayfa / DUYURU SLIDE / BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

17 Şubat 2016 tarihinde Ankara’nın ortasında gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu, açıklamalara göre aralarında Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu askeri ve sivil personelin de bulunduğu 28 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 61 yurttaşımız da yaralanmıştır. Tüm halkımıza, yaşamlarını kaybedenlerin aileleri ile yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar ve hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bu saldırının hedefinde bu ülkede huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamak isteyen, kendi ülkesinde güven içinde hayatını sürdürmek isteyen vatandaşlarımız var. Bu ve benzeri saldırılardan zarar gören yalnızca yaşamını kaybeden ve yaralanan insanlarımız değil, yaşama umudumuz, barış ve demokrasidir.

Ülkemiz giderek Ortadoğu bataklığının içine çekiliyor. Bu duruma nasıl gelindiğini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle; hiçbir ölüm haberinin olmayacağı, içeride vatandaşlarımızla, dışarıda komşularımızla birlikte, barış içinde yaşayabilmenin şartlarının oluştuğu bir döneme girilmesi için herkesin ve her kesimin sorumlulukla hareket etmesi gerekmektedir.

Huzur ve demokrasi isteyenler, bu ülkede birlikte barış içerisinde yaşamak isteyenler sonunda mutlaka kazanacaklardır.

TMMOB Fizik Mühendisleri Odası olarak her türlü terörü kınamaya, savaşa karşı barışı, ölüme karşı yaşamı savunmaya devam edeceğiz.

 

TMMOB

Fizik Mühendisleri Odası

 

 

hakkında Fizik Mühendisleri Odası

Buraya da bakınız

Ansys ZEMAX Orta-İleri Eğitimi Gerçekleştirildi

Odamız tarafından 28 Şubat-01 Mart 2026 tarihlerinde Prof. Dr. Ahmet BİNGÜL tarafından Ansys Zemax Opticstudio more »

Bir cevap yazın